A Földön élő több mint 3 millió ehető növény közül nincs még egy olyan, amelynek táplálkozási értéke összehasonlítható lenne a kendermagéval.
A kendermagban lévő fehérjék mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazzák, amelyek elengedhetetlenek az élethez, és könnyen emészthetők.
A kendermag ideális forrása valamennyi esszenciális zsírsavnak, mint pl. az omega-3 zsírsavaknak, vagy más néven az alfa-linolénsavnak, valamint az omega-6 zsírsavaknak, azaz a linolsavnak.
A kendermag emellett jelentos mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat (GLA) is, amelynek komoly terápiás hatása van.
A kendermag pozitív hatásai:
-Csökkenti a koleszterin- és a triglicerid szintet, segít megelőzni a szív és érrendszeri problémákat, csökkenti a vérnyomást.
-Elhízás esetén segít visszaállítani az ideális testsúlyt, kiüríti a szervezetbol a felesleges zsírt.
-Erősíti az immunrendszert.
-Agymuködés serkentő (fehérjepótlás az agyban)