
Aminosavval a helyes pH-egyensúlyért!
Az arginin a szemi-esszenciális aminosavak csoportjába tartozik, azaz ha a szervezetben megnövekedett arginin igény áll fenn, például növekedési periódusban, az arginint táplálék útján szükséges pótolni.
Az arginin hatással van a nitrogén-monoxid termelésre, amely értágító hatásán keresztül nem csak egészséges és potencia fokozó, hanem növeli a vérellátást és így sejtek illetve szervek tápanyag és oxigén ellátását is.
Segít méregteleníteni a májat, elõsegíti a szervezetben termelõdõ, mérgezõ hatású ammónia eltávolítását, valamint jótékony hatása van vese-rendellenességek, illetve sérülések esetén. A sebgyógyuláskor képzõdõ hámréteg sok arginint tartalmaz.
Hozzájárul az agyalapi mirigy (hipofízis) által termelt növekedési hormon kibocsátásához, aminek hatalmas jelentõsége van az izomtömeg gyarapodásában.
A testzsír csökkenése is l-arginin jelenlétében megy végbe. Vércukor emelkedése nélkül is serkenti az inzulintermelést, ami a szervezet felépítõ folyamataihoz elengedhetetlen. Fokozza az ellenálló képességet és az izomerõt.
Hozzájárul a kollagén (a kötõszövet fontos alkotórésze) képzõdéséhez, erõsíti az inakat és szalagokat. Megakadályozza a szövetek lebomlását és segíti az izmok regenerálódását azzal, hogy fehérje-anyagcserébõl származó melléktermékeket bont le.
A sav-bázis egyensúly testünk egyik alapvetõ szabályozási rendszere.
A kötõszövet sejtjei masszívabbak, és a méreganyagok nem okoznak bennük olyan könnyen károsodásokat. Itt raktározódnak el a savak egészen addig, amíg a vesék ártalmatlanná nem tudják tenni õket.
A kötõszövet csak úgy maradhat mûködõképes, ha fölváltva telítõdik savval és bázissal, s ezek ritmikusan ki is ürülnek belõle.
A test ezen háztartása szabályozza a légzést, a keringést, az emésztést, a kiválasztást, a védekezést, a hormontermelést és még sok más funkciót
Sportolók igen elõnyösen használhatják az arginint az izomszövet fejlesztésére, erõsítésére, illetve a testzsír csökkentésére.
Az arginin a sejt élettani folyamataira is pozitív hatással van, valamint fehérjeszintézist és immun- illetve idegrendszert erõsítõ hatású.
Az arginin természetes forrásai: napraforgómag, szezámmag, korpás búzakenyér, barna rizs, zabliszt, pattogatott kukorica, dió, szentjánoskenyér, zselatinos desszertek, csokoládé.
Testünk önmagától bázisokat nem tud elõállítani, de a táplálékból már tud termelni. Savakat azonban az anyag-cserefolyamatok során maga termel.
A túlsavasodás elkerülése és a testünkben (pl. a csontokban) felhalmozott bázikus tartalékok megkímélése érdekében megfelelõ mennyiségû bázikus anyagot (ásványi anyagok, nyomelemek bázikus sóit) kell szervezetünkbe juttatni.
Hangsúlyt kell fektetni a savtalanításra, a hidratálásra, a pH lúgosításra, hiszen ezzel tudunk védekezni.
Összetevõk: szűrt reverse osmosissal tisztított víz, Corall kalcium kivonat.
Fogyasztása kizárólag kúraszerõen javasolt a szervezet elsavasodása esetén
Kiszerelés: 50 ml
Cikkszám: 676
Ára: 1,7800 ft.
Rendelés:
06-30/637-9591
|